Dunaújváros és Környéke
Rólad szól! – Kutatás a környezetvédelemről - általában PDF Nyomtatás E-mail

 

Az M8-DUNAHÍD Közhasznú Nonprofit Kft. kutatást végez főleg a kistérség lakossága körében. A felmérés a környezettudatosság, a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjedése, a fogyasztók környezettudatosságának, környezetkultúrájának és környezet-etikájának megismerésére irányul.

 
Környzettudatossági felmérés PDF Nyomtatás E-mail

Az egyesület kutatást készíttetett a környezettudatosság témakörében, amely anyag elkészült, és itt letölthető: Környezettudatossági felmérés

 

 
INNO-HUB: az innovációs csomópont PDF Nyomtatás E-mail

Az innováció a fejlődés motorja, ezért a megfelelő támogatása minden országnak kiemelt érdeke. Magyarországon ennek érdekében jött létre a regionális innovációs központok hálózata, amelynek régiónkban működő tagja, a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (KDRIÜ) több területen segíti elő a kutatást, a fejlesztéseket és az innovációk piaci bevezetését.

 
Akiket támogatott a Szinergia Közalapítvány PDF Nyomtatás E-mail

 

A Kistérségi Szinergia Közalapítvány (amelyet hat éve alapított Nagyvenyim Önkormányzata más szervezetekkel, önkormányzatokkal közösen) a közjó és ezen belül a térségi együttműködés érdekében hirdetett és vállalt gesztor-szerepet. Immár 6. éve.

 
Versenyelőnyt kínál az innováció Dunaújváros és a környék vállalkozóinak PDF Nyomtatás E-mail

A városok és térségek fejlődési üteme eltérő, ami évtizedek, évszázadok alatt markáns különbségeket eredményez. Példaként elegendő Makó és Veszprém egykori és mai szerepére gondolni. A fejlődést generáló tényezők legfontosabb eleme az újdonságok befogadására való hajlandóság, a különféle tevékenységek (értelmes) megújí­tásának készsége, gyakorlata. Egy szóval kifejezve: az INNOVÁCIÓ!

 
Hivatalos megállapodás Rácalmáson PDF Nyomtatás E-mail

Hiába birtokol jelentős szabadalmat egy kis cég, nem igazán tud vele mit kezdeni. Van ilyenre példa. Egy kis kft. pályázaton nyert uniós dí­jat, amiből elkészí­tette a kisüzemét és rá fél évre tönkrement. A kudarc magyarázatát is megadta Rácalmáson 2010. április 29-én egy tájékoztató előadás keretében Farkas András, a veszprémi székhelyű ÖKOPOLISZ Klaszter elnöke.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 3