Lesz közlekedési felülvizsgálat PDF Nyomtatás E-mail

Közérdek kordában tartani az ötletszerű építkezéseket és területhasználatot. A modern állam ennek a követelménynek törvényi szabályozással tesz eleget Az idevonatkozó törvény előírja a települési rendezési tervek, így például a ma hatályos változata: a településszerkezeti terv (TSZT) készítésének és jóváhagyásának szabályait.

 
Dunaújvárosi hídért konferenica PDF Nyomtatás E-mail

Dunaújváros, 1996. június 7.: Teljes anyag

 
Javasolt TINA-útvonal PDF Nyomtatás E-mail

Noha szerepel a dunaújvárosi Duna-híd a kormány 10 éves autópálya-programjában, továbbra is sok a nyitott kérdés a hídhoz kapcsolódó utak tekintetében. Az is új fejlemény, hogy a kormány a közútfejlesztési program nagymértékű gyorsításáról határozott a közelmúltban.

 
Szolnoki konferenica PDF Nyomtatás E-mail

“A közlekedéspolitika szerepe az ország területi fejlesztésében” címmel a Hazai Térségfejlesztő Kft. országos szakmai-tudományos konferenciát rendezett Szolnokon a 2000 áprilisában a hazai közlekedés helyzetéről, hosszabb távú koncepciójáról, különös tekintettel az ágazati, a regionális és a kistérségi szempontokra.

 
Budapesti konferencia PDF Nyomtatás E-mail

Ha a kitűnő közlekedési csomópont szerepét is betöltő ausztriai Graz városától a 47. földrajzi szélesség fok mentén kelet felé haladunk, az alábbi városokat ejtjük útba: Szentgotthárd – Veszprém – Székesfehérvár – Dunaújváros – Kecskemét – Szolnok – Berettyóujfalu – Nagyvárad (Oradea) – Kolozsvár (Cluj-Napoca) – Iasi – Kisinyov (Chisnau).

 
TINA nemzetközi konferencia programtervezet PDF Nyomtatás E-mail

A rendezvény célja: Egy konferencia sajátos eszközeivel ráirányítani a figyelmet a Kormány azon törekvésére, hogy elfogadtasson egy új, Graz-Nagyvárad közötti TINA útvonalat és amennyire ez lehetséges bizonyítsa a kezdeményezés széleskörű támogatottságát.

 
Együttmködés közös érdekek alapján PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Horváth Balázs a 8-as Főút Térségi Tanács elnökeként arról beszél majd a TINA Konferencián, hogy a tervezett nemzetközi tengely milyen új perspektívát jelent Közép- és Nyugat-Dunántúl számára.

 
Konferencia megfelelő időpontban PDF Nyomtatás E-mail

Balsay István a Széchenyi Tervbe foglalt terület- és közlekedésfejlesztésről tart előadást a május 14-ei, HÍD Egyesület által szervezett TINA Konferencián. Nem véletlen: az országgyűlés területfejlesztési bizottságának az elnöke (korábban ezt a területet is felügyelte a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként).

 
TINA Konferencia PDF Nyomtatás E-mail

Jó reggelt kívánok! Kálnoki Kis Sándor vagyok, a Közlekedéstudományi Egyesület társelnöke, és a rendezők azzal bíztak meg, hogy levezető elnökként vezessem le a mai konferenciát.

 
Meghatározó objektum: a dunaújvárosi Duna-híd PDF Nyomtatás E-mail

A Közlekedési és Vízügyi Minisztérium fejlesztési főosztálya június elején pályázatot hirdetett arra, hogy az ajánlkozó kidolgozza: miként vetethető be leggyorsabban az európai TINA hálózatba az M8-M4 gyorsforgalmi úttengely.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 6