Hétszínvirág Tehetséghálózat" - projektzáráa PDF Nyomtatás E-mail

 

"Hétszínvirág Tehetséghálózat" - projektzárás

 
Megtalálni a legjobb módszereket PDF Nyomtatás E-mail

Amikor csupán 300-500 millió ember használta a Föld korlátlan mennyiségben rendelkezésre álló(nak vélt) javait, szó sem esett környezetvédelemről. A Földünket ma benépesítő 6,5-7 milliárd (évtizedek múlva 8-10 milliárd) embernek viszont egyre többet kell áldoznia arra, hogy ne használódjon el végletesen a földi környezet, hogy élhető maradjon bolygónk az utánunk következő generációk számára is.

 
Diskurzusteremtés fóruma a Duna mentén PDF Nyomtatás E-mail

Immár hagyomány teremtő módon második alkalommal került megredezésre a DUNA-TÉRSÉGI KOHÉZIÓ II. Interregionális Nemzetközi Tudományos Konferencia.

 
Újabb körforgalom a 6-os úton PDF Nyomtatás E-mail

Kétpólusú ipari park kialakítását tervezte Dunaújváros a kilencvenes évek derekán. A tervből valóság lett a város északkeleti részén, a felhagyott laktanya tőszomszédságában.

 
Középületeink szerepéről döntöttek PDF Nyomtatás E-mail

Hagyománya volt (és van ma is) Dunaújvárosban a középületek "fazonigazításának", ami megnyilvánul(t) a hasznosítás igény szerinti módosításában és az épület kisebb nagyobb mértékű felújításában, átalakításában is.

 
Magyar út: felújítva átvenné a város PDF Nyomtatás E-mail

Az állami tulajdonban levő közúthálózat része mindmáig a Magyar út külső (a Százlábú hídtól északra levő) szakasza, valamint a Szigeti út és a (vízi rendőrséghez is vezető) Rév út. Abból eredően, hogy a dunaújvárosi révátkelés a hozzá vezető úttal egyetemben hídpótló szerepet töltött be 2007. július 23.-ig. Akkortól ez a szerep okafogyottá vált, mert elkészült a Pentele híd.

 
Új városhatár az M6-autópálya lesz PDF Nyomtatás E-mail

A városépítés kezdetétől öt és fél évtizeden át Dunaújváros beépített területe (az északi és a déli közigazgatási határ között) a 6-os út és a Duna közötti területre szorítkozhatott.

 
Szálló a laktanya helyén PDF Nyomtatás E-mail

Dunaújváros településszerkezetében jelentős, távlati hatással bíró döntések is születtek a közgyűlés 2009. február 12-én megkezdett, majd 19-én folytatott testületi ülésén.

 
Új képzés a Dunaújvárosi Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

Jelentős középváros Magyarország közepén - négy régióterület határának közelében -  Dunaújváros. A megyei jogú város egyik meghatározó intézménye, a Dunaújvárosi Főiskola két féléves gumiipari szakmérnöki képzést indított 2009. február 21.-én.

 
Idehozhatjuk a legjobb gyakorlatokat PDF Nyomtatás E-mail

Dunaújváros fejlődésének, fejlesztésének egyik igen fontos, a város jövőjét tekintve ígéretes eleme a vízi szállítás a hozzá kapcsolódó, kapcsolható logisztikai tevékenységgel együtt. Ezért fontos a régóta tervezett déli kikötő megépítése.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6