Dunaújváros nem itt tartana… PDF Nyomtatás E-mail

 

 

Dr. Szabó Ferenc, a Dunai Vasmű nagyformátumú vezérigazgatója, a „HÍD” Egyesület tiszteletbeli elnöke 80 éves. A kerek évforduló alakalmából lakásán köszöntötte őt az egyesület mai elnöke, Rauf Pál és ügyvivője, Rohonczi Sándor.

 

Rauf Pál, Rohonczi Sándor az egyesület és tagsága nevében jó egészséget, hosszú életet kívántak, kifejezve mindannyiunk reményét, hogy a soron következő születésnap, 2011. november 28. alkalmával hasonlóképpen köszönthessük Dunaújváros egykor nagyhatalmú, de hatalmával soha vissza nem élő és ezért (is) köztiszteletben álló vállalati vezetőjét.

A köszöntőt követő kötetlen beszélgetés során szóba kerültek az egyesület aktuális törekvései és tervei, nagyobb kitekintésű területfejlesztési elképzelések. E gondolatfüzér említésre érdemes része, hogy szakmai körökben ismét felmerült a keleti és nyugati országrész közötti, de a fővárost elkerülő vasúti összeköttetés szükségessége. Kézenfekvő volt a tiszteletbeli elnök számára is, hogy a „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesületnek hallatnia kell a hangját, ha tényleg aktuálissá válik ez a gondolat. Nem mindegy, hol vezet majd át a Dunán a szükségesnek ítélt új vasútvonal. Dr. Szabó Ferencet az is érdekelte, hogy Kecskemétet (ahol a Mercedes autógyár épül) miként érintheti egy ilyen terv, és milyen hatása lenne a Dunaferre és a városunk más cégeire.

Dunaújváros igen sokat köszönhet dr. Szabó Ferenc munkásságának. A Szilánkok a Dunai Vasmű történetéből Dr. Szabó Ferenc visszaemlékezései című, a „HÍD” Egyesület gondozásában idén megjelent könyvet végigolvasva (is) kiderül, hogy mennyi mindent köszönhet neki városunk. Ő vezérigazgatói döntéseivel visszaforgatta az „új gazdasági mechanizmus” feltételei között képződött tekintélyes nyereség jelentős részét lakás- és intézmény-beruházásra. Nélküle Dunaújváros ma nem itt tartana…

csgy