INNO-HUB: az innovációs csomópont PDF Nyomtatás E-mail

Az innováció a fejlődés motorja, ezért a megfelelő támogatása minden országnak kiemelt érdeke. Magyarországon ennek érdekében jött létre a regionális innovációs központok hálózata, amelynek régiónkban működő tagja, a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (KDRIÜ) több területen segíti elő a kutatást, a fejlesztéseket és az innovációk piaci bevezetését.

A korábbi vizsgálatoknak köszönhetően kiderült, hogy a fenti folyamatok egyik fő akadálya, hogy az innovációs kereslet nehezen találkozik a kínálattal. A helyzet javítása érdekében, a KDRIÜ megvalósította az INNO-HUB Innovációs szolgáltatások integrációja a Közép-Dunántúlon megnevezésű projektjét a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) támogatásával.

A projektben először az innovációs szervezeteket tipizálták, majd a nyújtott szolgáltatásokat tematizálták: 47 szolgáltatási formát 5 csoportba soroltak be. Erre építettek egy adatbázist, amelyet kérdőívek segítségével töltöttek fel indulásképpen. Az elkészült adatbázis elérhető a KDRIÜ honlapján (www.kdriu.hu) az INNO-HUB menüpont alatt, ahol regisztrálni és keresni is lehet.

Az adatbázis könnyen kezelhető, gyorsan megtalálhatjuk a fejlesztéseinkhez szükséges szolgáltatót. Emellett ingyenes és naprakész is, hiszen a KDRIÜ munkatársai folyamatosan frissítik. A speciális területet célzó adatbázis így lesz igazán életképes, és így tud hasznára válni a fő célcsoportnak, azaz régiónk fejlődő kis- és közepes vállalkozásainak.