Sínen Mezőfalva, Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim csatornaberuházása PDF Nyomtatás E-mail

Ünnepi társulati ülés keretében írták alá nemrég Mezőfalván a projekt kiviteli szerződését. Azóta megtartották a munkaindító megbeszélést, megállapodtak számos részfeladat összehangolásáról Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Tanácstermében.

Ez alkalommal (2013. március 4-én) a Mezőfalva, Baracs, Nagyvenyim és Kisapostag szennyvízcsatorna-hálózatának bővítése (KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0042) című projekt munkaindító megbeszélését tartották meg, melyen a projekt megvalósításában részt vevő szervezetek (Települési polgármesterek, jegyzők, kivitelezők, mérnök szervezet, tervező, Vízi Közmű Társulat, Projekt menedzsment, PR szervezet) egytől-egyig képviseltették magukat. A PR feladatokat e projekt esetében a „HÍD” Egyesület munkaszervezete, az M8-DUNAHID Közhasznú Nonprofit Kft. nyerte el és végzi folyamatosan.

A március 4-i egyeztetés során áttekintették a rendelkezésre álló dokumentációkat, (engedélyek, tervek), továbbá megegyezés született arra vonatkozóan, hogy a FIDIC mérnök 2 hetente üléseket tart, első alkalommal az érintett településeken külön-külön, második alkalommal pedig összevont értekezletre kerül sor, melynek keretén belül a projekt megvalósításának aktuális teendőit egyeztetik. A tényleges kivitelezési munkálatok megkezdése előtt lakossági fórumokon tájékoztatják az érintett településeken élőket.

A munkaindító megbeszélés előzményét szemléltető összefoglaló pedig az alábbi: